Wie Zijn Wij?

24/8Basketball is een basketbal school die zich inzet voor het vergroten van basketbal, zowel op recreatief als op topsport gebied. 24/8 is opgericht voor diegene die meer van onze prachtige sport wil genieten. Dit kan zowel door deel te nemen aan “the program” of mee te doen met de diverse trainingen en evenementen die wij organiseren. Wij nemen niet deel aan een competitie en zijn niet gebonden aan verenigingen. Hierdoor kan iedereen zich aanmelden bij ons of je nou wel of niet voor een club of vereniging speelt. Uiteraard verzorgen wij ook van advies als het gaat om het kiezen van de club die bij jou past.

Geschiedenis

24/8 is rond april 2020 opgezet door Denzel Vaneer en Jorg Janssens. Al voor vele jaren komen er veel getalenteerde basketballers uit Almere die op hoog niveau spelen binnen en buiten Nederland. Een probleem die Denzel en Jorg zagen was dat al deze speler op vroege leeftijd de stad verlieten omdat ze zich binnen Almere geen kansen hadden om zich verder te ontwikkelen. Hierdoor mist een stuk verbintenis met de stad waar ze zijn opgegroeid en bleef deze cyclisch zich herhalen.
Het is daarom dat 24/8 hier wat aan wou doen. 24/8 bood een platform aan waar getalenteerde en gemotiveerde spelers zich konden aanmelden voor trainingen die aansluiten op de individu zijn behoeftes en niveau. Op deze manier konden spelers binnen en rondom Almere, ongeacht bij welke club ze spelen, zich ontwikkelen en voor het eerst een vertrouwde thuisbasis vinden in Almere.

Na verloop van tijd bleef 24/8 zich steeds verder uitbreiden op topsportgebied en daarnaast zagen ze ook dat er veel behoefte in de breedtesport lag van kinderen die willen leren basketballen. Het is daarom dat 24/8 zich heeft verbreed door niet alleen te kijken naar de topsporters, maar ook naar de breedtesporters.

24/8 is sinds dat moment ook een platform voor elke individu die beter wil worden in basketbal. In het begin was dit veelal de getalenteerde topsporter die zichzelf extra wil pushen buiten zijn reguliere trainingen om, maar vandaag de dag is het een plek waar iedereen die gemotiveerd is om beter te worden in basketbal terecht kan.

Topsport

Op topsport gebied houdt dat in dat wij in “The program” jonge gedreven basketballers helpen zich voor te bereiden op een professionele carrière. Dit willen wij doen door individuele aandacht te geven, waarbij we echt naar die persoon kijken waar voor hem of haar verbeterpunten zouden liggen. Elk persoon is anders en heeft andere kwaliteiten. Daarom bieden wij groepstrainingen aan om in kleine groepen samen te kunnen trainen.
Op deze manier kunnen zij onderling met elkaar de competitie aangaan om elkaar naar een hoger niveau te brengen. Binnen onze trainingen kijken wij naar het totaal plaatje waaraan een basketballer moet voldoen om een ‘volledige’ basketballer te worden. Dit gaat natuurlijk om bepaalde skills waarover je moet beschikken zowel aanvallend als verdedigend, maar we kijken ook naar het stukje basketbal IQ.
Je zult binnen het spel bepaalde situaties moeten kunnen herkennen en hierop op de juiste manier reageren. Dit leer je deels door het te bekijken van filmmateriaal, maar je leert het voornamelijk door zelf in die situatie te worden gezet. Dit gedeelte van basketbal moet ook zowel aanvallend als verdedigend worden geleerd. Kortom gaat er veel werk in zitten om een zo compleet mogelijke basketballer te worden. “It is more than a mindset it is a lifestyle.”

Breedtesport

Op breedtesportgebied, bieden wij van alles aan voor degene die net als ons van de sport houden. Begin je net met basketbal? Of speel je al jaren, maar door drukte kan je niet elke dag trainen. Dan sluiten onze skills trainingen perfect bij jou aan. Hier ga je met een groep aan de slag om te werken aan je basketbal vaardigheden.
Daarnaast organiseren wij diverse toernooien waarin je jouw skills kan laten zien en verbeteren. Ook als je niet traint kan je aan deze evenementen meedoen. Deze zijn voor een ieder die wil basketballen. Het kan zijn van lokaal partijtje op een pleintje, tot een toernooi midden in de stad, waarin je de strijd gaat tegen alle andere basketballers van omstreken. Wij bieden het allemaal aan. Wil jij voor jouw organisatie of bedrijf dit samen met ons organiseren neem gerust contact met ons op!

24/8 Team

DENZEL

Co-founder / Skills trainer

Voor langer dan 10 jaar ben ik actief als basketbalspeler en ik ben daarnaast al een paar jaren coach/trainer. Voor mij is basketbal een sport waarbij ik veel wordt uitgedaagd “on the court”, maar daarnaast lessen kan meenemen voor “off the court”. Deze samenhang zorgt ervoor dat basketbal een belangrijk deel in mijn leven is en ik dit graag met iedereen wil delen. Het heeft mij bijvoorbeeld geleerd dat je moet doen waar je passie ligt en daar elke dag hard voor willen werken. Vanuit daar kan je, naar mijn mening, elke dag met een glimlach opstaan en elkaar helpen het beste uit elkaar te halen, net als je teamgenoten “on the court”!

Jorg

Co-founder / Skills trainer

Al vanaf mijn 7e ben ik te vinden op het basketbalveld. Vanaf het eerste moment ben ik verliefd op de sport. Het basketbalveld is de plek waar ik ben opgegroeid, vele lessen heb geleerd en waar ik mij altijd thuis voel. Ik probeer altijd het maximale uit mijzelf en anderen te halen. Na vele jaren op hoog niveau meegedraaid te hebben, wil ik nu mijn aandacht besteden aan anderen. Ik houd ervan om anderen te helpen met het ontwikkelen van hun game.

“Basketball is not just a sport, Its a lifestyle.”

Mats

Breedtesport coördinator

Ik heb basketbal een aantal jaar geleden ontdekt en ben sindsdien verslaafd aan de sport. Ik wil mezelf en anderen beter blijven maken. Momenteel zit ik op het mbo waar ik sport en bewegen studeer. Bij 24/8 werk ik vooral in de breedtesport dus je komt mij vooral tegen bij de clinics, pickups en toernooien

Dave

Kracht en conditietrainer

Als kracht en conditietrainer bij 24/8 heb ik het voorrecht om individuen te begeleiden op hun reis naar een gezondere levensstijl. 

Mijn focus ligt op het bieden van op maat gemaakte kracht- en conditietrainingen die niet alleen fysiek uitdagend zijn, maar ook geestelijk en emotioneel versterkend. Daarnaast ontwikkel ik gepersonaliseerde workout schema’s die onze leden helpen om hun doelen effectief te bereiken en te behouden.

Els

Contactpersoon

Mijn zoontje wilde graag basketballen. Op een open dag bij BHC kwamen we in gesprek met een gymleraar die ons attent maakte op 24/8. We zijn de zondag erop meteen gegaan en inmiddels zijn we al ruim een jaar verder. Toen mijn zoontje begon, was het nog een klein clubje van 3 – 4 kinderen. We zijn afgelopen jaar gigantisch gegroeid en ik vind het leuk om deze groei mee te maken en daar mijn steentje aan te mogen bijdragen.

Limwell

Mental Trainer

Sinds ik het me kan herinneren ben ik altijd al bezig geweest met basketbal, van zelf spelen op het veld en NBA2K op de Playstation tot dagelijks urenlang basketbal video’s kijken. Ik kwam er snel achter dat ik geen prof zou worden, maar ik wist dat ik hoe dan ook een carrière in de basketbalwereld zou hebben. Ik heb vanaf het begin 24/8 gevolgd en kan mezelf erg vinden in waar zij voor staan. Ik wilde hier heel graag een bijdrage aan leveren en met mijn passie voor basketbal gecombineerd met mijn Master Human Movement Sciences, ben ik nu te werk bij 24/8 als mental trainer binnen The Program.

Vertrouwenspersonen

Seksuele intimidatie en/of ander ongewenst gedrag is geen nieuw begrip meer in Nederland. Ook binnen de sport komt het voor. Al snel denken we hierbij aan jonge sporters die slachtoffer zijn geworden van volwassen begeleiders. Maar het komt ook voor tussen sporters onderling, of tussen begeleiders. Een vertrouwenscontactpersoon (VCP) is een belangrijke schakel in ons bedrijf; het geeft sporters de kans om melding te maken en steun te zoeken. Mocht je om wat voor reden dan ook ergens over willen praten, zoek dan alsjeblieft contact met een van onze vertrouwenspersonen. Wij willen dat iedereen zich op zijn/haar gemak en veilig voelt binnen onze 24/8 familie.

Contact Informatie

Wil je graag in contact komen met onze vertouwenspersonen? Mirjam en Rosemarijn staan voor je klaar. Neem contact met ze op doormiddel van het contactformulier hiernaast. Alle berichten zullen in vertrouwen genomen worden en alleen gedeeld met jouw toestemming. Laat ook gelijk even weten hoe je het liefste terugbericht wil worden. Dit kan doormiddel van E-mail of bellen.

Vacatures

Momenteel staan er geen vacatures open.
Ben je toch gemotiveerd om ons team te versterken op welke manier dan ook? Neem gerust contact met ons op! 

Wellicht ben je de helpende hand waarvan we niet wisten dat we hem nodig hadden. 

Stage

Wil jij stage lopen bij ons?

Dat kan! Wij zijn een erkend leerbedrijf die vakmensen opleidt. Wij kunnen samen met jou kijken naar een geschikte stageopdracht waarin jij jezelf kan ontwikkelen. Zo kan je leren toernooien te organiseren, trainingen voorbereiden en begeleiden, sociale media runnen, de financiën van een bedrijf bijhouden en nog veel meer.

Wij bieden een platform waarop jij jezelf kan ontwikkelen waarin jij wilt.

Interesse? Neem contact met ons op en dan gaan we samen kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

 

Wat verwachten wij:

1. Wees open, eerlijk en respecteer alles en iedereen in- en rondom het veld.
2. Wees een teamspeler.
3. Werk constant om jezelf te verbeteren, zonder tevreden te worden.
4. Wees op tijd wanneer er sprake is van een tijdstip.
5. Wees nieuwsgierig, leergraag en meewerkend.
6. Wees positief en opborend naar een ander.
7. Wees de beste versie van jezelf op alle gebieden, niet
alleen op basketbalgebied.
8. Geef altijd en overal je beste inzet, zodat je nooit reden heft om achteraf spijt te hebben.

Wat bieden wij:

Persoonlijke begeleiding op maat
Veelzijdige stageplek
Groot platform om jezelf te ontwikkelen
Relaxte en vriendelijke werkomgeving

Reviews stagiaires

100 Basketballen

Maak een Slam Dunk voor de Jeugd!

Jouw donatie is een slam dunk voor onze jeugdspelers. Help ons de 100 basketballen te bereiken en doneer nu!

Volle Kar, Volle Harten

Laat zien dat je hart hebt voor de sport.
Met jouw hulp kunnen we meer kinderen laten spelen.

Draag Bij aan onze 100 Basketballen ACTIE