Wie zijn wij

24/8 Basketball is een basketbal school die zich inzet voor het vergroten van basketbal, zowel op recreatief als op topsport gebied.  Onze missie is dan om basketbal in Nederland bekend te maken. 24/8 basketball is opgericht voor diegene die meer van onze prachtige sport wil genieten. Dit kan zowel door deel te nemen aan “the program” of mee te doen met de diverse trainingen en evenementen die wij organiseren. Wij nemen niet deel aan een competitie en zijn niet gebonden aan verenigingen. Hierdoor kan iedereen zich aanmelden bij ons of je nou wel of niet voor een club of vereniging speelt. Uiteraard verzorgen wij ook van advies als het gaat om het kiezen van de club die bij jou past.

Topsport

Op topsport gebied houdt dat in dat wij in “The program” jonge gedreven basketballers helpen zich voor te bereiden op een professionele carrière. Dit willen wij doen door individuele aandacht te geven, waarbij we echt naar die persoon kijken waar voor hem of haar verbeterpunten zouden liggen. Elk persoon is anders en heeft andere kwaliteiten. Daarom bieden wij groepstrainingen aan om in kleine groepen samen te kunnen trainen. Op deze manier kunnen zij onderling met elkaar de competitie aangaan om elkaar naar een hoger niveau te brengen. Binnen onze trainingen kijken wij naar het totaal plaatje waaraan een basketballer moet voldoen om een ‘volledige’ basketballer te worden. Dit gaat natuurlijk om bepaalde skills waarover je moet beschikken zowel aanvallend als verdedigend, maar we kijken ook naar het stukje basketbal IQ. Je zult binnen het spel bepaalde situaties moeten kunnen herkennen en hierop op de juiste manier reageren. Dit leer je deels door het te bekijken van filmmateriaal, maar je leert het voornamelijk door zelf in die situatie te worden gezet. Dit gedeelte van basketbal moet ook zowel aanvallend als verdedigend worden geleerd. Kortom gaat er veel werk in zitten om een zo compleet mogelijke basketballer te worden. “It is more than a mindset it is a lifestyle.”

Recreatief

Op recreatief gebied, bieden wij van alles aan voor degene die net als ons van de sport houden. Begin je net met basketbal? Of speel je al jaren, maar door drukte kan je niet elke dag trainen. Dan sluiten onze skillstraingen perfect bij jou aan. Hier ga je met een groep aan de slag om te werken aan je basketbal vaardigheden. Daarnaast organiseren wij diverse toernooien waarin je jou skills kan laten zien en verbeteren. Ook als je niet traint kan je aan deze evenementen meedoen. Deze zijn voor een ieder die wilt basketballen. Het kan zijn van lokaal partijtje op een pleintje, tot een toernooi midden in de stad, waarin je de strijd gaat tegen alle andere basketballers van omstreken. Wij bieden het allemaal aan, wil je organisatie of als bedrijf dit ook met ons organiseren neem gerust contact met ons op!

 

24/8 Staff

Jorg Janssens

Jorg Janssens

Co-founder / Skills trainer

Al vanaf mijn 7e ben ik te vinden op het basketbalveld. Vanaf het eerste moment ben ik verliefd op de sport. Het basketbalveld is de plek waar ik ben opgegroeid, vele lessen heb geleerd en waar ik mij altijd thuis voel. Ik probeer altijd het maximale uit mijzelf en anderen te halen. Na vele jaren op hoog niveau meegedraaid te hebben, wil ik nu mijn aandacht besteden aan anderen. Ik houd ervan om anderen te helpen met het ontwikkelen van hun game.

“Basketball is not just a sport, Its a lifestyle.”

Denzel Vaneer

Denzel Vaneer

Co-founder / Skills trainer

Voor langer dan 10 jaar ben ik actief als basketbalspeler en ik ben daarnaast al een paar jaren coach/trainer. Voor mij is basketbal een sport waarbij ik veel word uitgedaagd “on the court”, maar daarnaast lessen kan meenemen voor “off the court”. Deze samenhang zorgt ervoor dat basketbal een belangrijk deel in mijn leven is en ik dit graag met een ieder wil delen. Het heeft mij bijvoorbeeld geleerd dat je moet doen waar je passie ligt en daar elke dag hard voor willen werken. Vanuit daar kan je, naar mijn mening, elke dag met een glimlach opstaan en elkaar helpen het beste uit elkaar te halen, net als je team genoten “on the court”!

Mats Swiers

Mats Swiers

Breedtesport coördinator

Ik heb basketbal een paar jaar geleden ontdekt en ben sindsdien verslaafd aan de sport. Ik wil mezelf en anderen beter blijven maken. Momenteel zit ik op het mbo waar ik sport en bewegen studeer. Bij 24/8 werk ik vooral in de breedtesport dus je komt mij vooral tegen bij de clinics en pickups